Kvällar i familjeglädje – livets flöden | #blogg100 #EttLivIFlow

Jag fortsätter min serie av återbesök till mitt första utkast till boken “I flow”, kapitel ett, “En dag i flow”. Tredje avsnittet, efter Morgon och Dag, handlar om Kväll.

I avsnittet om “kvällar i flow”, nämner jag först och främst om att bryta mellan dagens leverans och fokus och kvällens chill. Kortisolfördrivande fysisk träning och kvällsmat. Och sedan mediekonsumtioner, och strategier för dem. Trippelskärm i soffan. Och andra alternativ – exempelvis den batterilösa pappersboken! I mitt fall består ju kvällens fysiska aktiviteter av Aikido och löpning. Och det blir ju en del on-demand serietittande, oftast mycket i sträck. Men! Vad som inte fanns förut var ju Mika! Och Mika förgyller våra kvällar. Mysa, leka och gosa. Och söva. Och ge mat och mediciner. Det blir ju ett helt annat slags kapitel än senaste episoden på seriesträcktittandet eller det i den aktuella boken! Först och främst i ett rent kärleksljus och i full glädje. Att täcka ett ansikte med hår, och sen ta bort det är enbart min Karin förunnat. Och vad roligt det blir för Mika! Tittutlekar. Med en twist. Knappa minuten, en skärva som ger en helhet, av våra förgyllda vardagskvällar i Mikas ljus, från igår kväll.

Det blev middag, och sedan Aikido. Mika har nyss fått ett bad. Jag har haft paus i Aikidon ett par veckor, en vecka i påsk med Nadine, och förra veckan med ryggsmärtor som inte gick ihop med Aikidon – ryggsmärtor som börjar lätta först denna veckan. Men, efter några morgnar med återupptagen Yoga är ryggsmärtan helt klart reducerad, och det blev fortsatt rening av kropp och själ med kvällens Aikidopass! Ryggsmärtan lägre än på länge. Just nu!

En bra dag. Vaknade klockan halv sex, fick Mika till ro igen efter någon halvtimme. Tog ett ordentligt morgonpass med Yoga, Meditation och dagens Glädjefyllda Tacksamhet – i fullt kattsällskap. Och sedan mötte jag upp med Karins mamma – hon skulle göra ett nödbesök hos tandläkaren med morgontid bokad, och jag fick ta en morgonpromenad med hennes Eurasier Jippii! Mys. Ett varv runt vår vackra Strömpark, och ett spanuppdrag för Karin – hur står det till med Magnoliaträdet? Blommar det snart? Snart!

20160406_070646

20160406_070923

20160406_090231

Energitapp görs fortfarande gällande, dock. Jag var tvungen att dyka ner i en powernap vid lunch efter Hedwig och Jippii åkt hem. Jag blir så lätt trött i alla dimensioner. Jag ger vilan respekt.

Vi fick ett spontanbesök av vår BVC-sköterska som hade ärende med nyfödd i trappuppgången.

Alla “topp tre”-idag avklarade.

Avslutade kvällen med te och macka, och Mästerkockfinalen.

Fragment från en dag i livet. En kväll. I flow. Bloggat. Check!

 

Leave a Reply