Dissningar, hyllningar, recensioner och responser – i vilka riktningar?

Ja, det finns en kategori på den blogg som nu har fått dagligt drag i olika styrkor som heter “Rants, Raves, Reviews and Responses”.

Parat med exempelvis kvällens upplaga av Debatt på Public Service och tidigare händelser under dagen som har med min mobiltelefon (och dess operatör) att göra, så undrar jag stilla i kvällsfilosofiskt läge var energin skall riktas i det där som kallas “kommenterande”. Att explodera i frustrationsbomb? Att hylla till stratosfärhöjd? Att ge en plus, minus och mitt-emellan saklig/opartisk/oberoende/värderingsfri/torr/tråkig “recension”? Att delta i en allt mer stormande sjö av twitterdrev och ibland bara “prata om det”? Men liksom? Tomtar och troll finns överallt, och det går att mata gott och ont med daglig dos of whateverness.

Det handlar som vanligt om prioriteringar.

Arktis smälter.

Låt oss börja där, för att ta lite makroskopisk höjd, längd och bredd – och fånga det holistiska.

Där kan vi sen gå in i detalj i vår avkroks möjligheter och förbättringspotentialer.

Sa jag det?

Arktis smälter!

Det får bli något att “rave about” och “rant who and what deserves to be ranted”, och “review facts and actions” och ge “response to those who can make a difference – and those who don’t”.

Tiominuters-författad-text nu kastad ut i flowet av #blogg100 – jag lägger ut en annan text, en annan gång, när jag försökt bringa reda i vad jag skall rikta min energi med/mot i mera omfattande termer.

Sen :)

.

Leave a Reply