#FlowSocMeetup? Och det här med mötesformat …

Workshops, seminarier, studiecirkel, föreläsning, nätverksträff. Ge mig en full 25-minutare av braindump, och jag kan säkert komma på 206 begrepp som involverar “mänskliga möten”. Konferens, lunchdate, fika, frukost, afterwork. Och lite nygamla begrepp. AfterWorkShop, kanske? Förena nytta med nöje. Typ.

I alla fall. En sak är säker.

Det blir till slut fullständigt söndertrasat när vi försöker kategorisera för mycket under vilka “former” ett mänskligt möte sker. Speciellt när det gäller det “formella namnet” på mötet.

In kommer något annat.

In kommer självorganiseringen.

In kommer naturens sätt att ordna det.

Och gör comeback. Ordentligt.

Ekosystemet, helt enkelt.

Och, ja, jag funderar kanske mest på de där mötena där det etableras en tröskel. Eller flera. Eller en oändlig räcka oöverstigliga hinder i värsta fallet, som kanske slutar med att de som bäst borde varit där, inte har en chans att vara där, ens. Eller ens känner till att det äger rum. Mötet, alltså.

Men, ofta brukar ett stort hinder vara prislappen för just formella träffar av olika slag.

Och det är inte bara i pengar. Det kan också röra sig om sociala kostnader, eller kanske för en del “intäkter” för det personliga varumärket som motiverar just “kostnaden”. Att “känna ett tvång att vara där” snarare än att “älska att vara där”. Bidra “lamt” i träffen, men att boosta “hårt” genom att vara med på en deltagarlista. “Was there, done nothing” – i stället för “Been there, done that”.

Nej, nu låter jag neggo. Bättre vara positiv. Bättre vara konstruktiv. Bättre föregå med så gott exempel som en själv kan vara – och bli bättre över livets gång, speciellt som “initiativtagare” till möten av allehanda slag.

Och, JA!

Jag har en enorm räcka av oerhört positiva mänskliga möten längs hela min livsbana. Och flera, flera, flera som duggar tätare ju närmare nuet jag kommer. Så nu vill jag helt enkelt bara fylla hela mitt vardagsliv oavsett veckodag med dessa möten – före (att se fram emot), under (att glädjas åt) och efter (att minnas med välbehag, medmänsklig kärlek och entusiasm)!

Med det sagt.

Jag finner nu ett samlingsnamn för alla träffar som på ett eller annat sätt är relaterat till det jag kallar för “flödessamhället”. Jag börjar med att tagga själv. #FlowSocMeetup. Flow Society Meetup. Ibland är det spontant, ibland är det strukturerat. Ibland bara sker det. Just så – att leva begreppet – “in the flow” / “i flödet” … In Fluxum‘ :).

Ett möte börjar med två människor.

Var det slutar vet kanske inte ens universum. Men vem vet?

Jag slutar med denna öppna fråga.

Epilog: Bilden? Det är en bild från ett av dagens möten. På tjugo minuter blankt tror jag att Lina och jag fick mer gjort än som ens går att sammanfatta i ett blogginlägg. Så jag lämnar det helt enkelt så där. Utan kommentar, mer än detta :). Epimagiskt möte, helt enkelt :). På riktigt. Rock on!

(Ja, just ja. Detta är ett inlägg i #blogg100-utmaningen! Som jag nu börjar tappa räkningen i vilket i ordningen. Ett bra tecken, det :)

 

Leave a Reply