Generalshjärna! | #blogg24 #nyord

image
Idag. Selfies sällsynta publikt. Detta var från Karins och mitt intranät på FB Messenger. Febrig flunsapappa. Numera tillfrisknad nästan helt.

I mitt ledtrådssökande av mitt nya “jag” så här bortom sjunde sjuårscykeln i mitt liv här på jorden har tre begrepp för att grovt fånga “mig” seglat upp bortom det konstanta djupkrisandets stormiga 2015. I stormarnas ögon råder ofta stunder av stiltje, och som tur är sker även lika intensiva insiktsstormar i dessa intensiva väderlägen!

Så.

Något har utkristalliserats från dessa insiktsstormar: Jag känner att jag lite karikatyrartat kan sägas ha en generalshjärna, ett krigarhjärta och en skaparsjäl.

Det säger sig självt att detta ibland leder till  rätt stora inre konflikter. Det jag hjärtkämpar, strategtänker och skapar (“make” as in “maker”!) för, i, med, på, av, … , är den hjälte alla kategorier jag har identifierat mycket tidigt i mitt liv – nämligen KÄRLEKEN. Och nej, håll tillbaka dina snabba slutsatser och ev fördomar när jag säger så. Någon Självutnämnd Fredsapostel och Universums Bästa Barnrumpa är jag INTE. När mörkret tar över känns det svårt att återfå harmoni. Just. Då. I dessa korta sekunder.

Det är då jag vänder mig till källan. Kärlekskraften. Och pumpar mig full med hoppets energi!

Note to Self – den där Generalshjärnan är inte lätt att leva med. Konstant har den nvarit på högvarv nästan hela mitt liv. Konstant tänka-för-mycket-och-krångla-till-det-i-onödan. D v s en rätt bråkig och störig version av generalshjärna.

Men.

Det. Blir. Bättre!

Så. Det nya ordet i denna begreppstrio är ‘generalshjärna‘.

Med detta, då, frågar jag:

“Does it make sense?”

One Comment

 1. {Yes it makes sense}:”That’s when I turn to the source. Power of Love. And pumps me full of hope, energy!
  Note to self – that General brain is not easy to live with. Constant has nvarit booming almost all my life. Constant thinking-for-much-and-bother-to-it-in-vain. Ie a right rowdy and annoying version of General of the brain.
  But.
  The. Becomes. Better!
  So. The new word in this conceptual trio’s ‘General brains’.
  With this, then, I ask:
  “Does it make sense?””~~Anders

Leave a Reply