Grön Onsdag – En drake från England | #grönonsdag

Som många av mina läsare vet är en av min fästmös främsta passioner nagellack. I den starka nagellacks(bloggar)communityn i Sverige har även tematiska dagar dykt upp – det går i regnbågens skimrande färger, det är blått – och det är grönt :) ! Holofredag, Blue Monday – och sist men inte minst Grön Onsdag! Varför jag lyfter fram den sistnämnda i all sin lyskraft? Ja, det är inte så konstigt – det är ju min fästmös initiativ :).

Så – efter många år som “sidekick” till Karins varumärke och tillhörande klubbvärdskap Nailmail – som i år fyller fem år! – så ansluter jag i nagellacksvärlden mera handfast :).

Det började som en rolig grej – att jag också lackade någon nagel, då och då. Inte minst i sällskap med en annan nagelfärgfrälst – min dotter Nadine. Ja, du kan ju räkna ut vem som äger det inflytandet på henne :). Och jag har ju haft min underarm full med olika ögonskuggor för en fotoshoot. Sen vår förlovning för snart en månad sedan började jag dock med en grej mera systematiskt. Att måla nageln på mitt ringfinger. Den med titanringen. Och ha det hela tiden. Ja, jag kallar det mitt “queerfinger” :). Men jag håller fast vid orginalbetydelsen av “queer”. Synonymer och släktbegrepp är ju “kooky”, “quirky”, “strange”. Ja, konstig. Men för mig är det en sak. Rätten att få vara sig själv och göra saker från hjärtat.

Så, det är inte bara min fästmös ring som markerar min absoluta tillhörlighet – det är numera även min ringfingernagel på vänster hand :). Men – det är mitt finger, min nagel, och en reflektion av något JAG älskar. Nämligen färg och form! Jag berättar mer om vilka lack jag har haft sen detta började för ett par veckor sen.

A-England – Dragon

Det, nu, som en kort bakgrund. Vad föll valet på när jag valde mitt första lack att vara med i Karins Grön onsdag och gå ut i bloggosfären med det?

Jo, A-England‘s “Dragon”! Jag tänkte ha det några dagar, så jag får anledning att återkomma på fredag. Utan att faktiskt tänka på det, så råkar det också vara ett hololack! Så det blev mitt i prick. Jag tänkte nämligen bara på att jag ville ha ett A-England-lack, just varför vet jag inte, mer än att jag kanske gillar varumärkets “aura”. Det får jag blogga om på fredag med lite ytterligare eftertanke. Här är i alla fall Karins recension från en Holofredag!

Så – ett litet galleri då, med lite swatchande! Jag hittade en dinosaur förra veckan utanför vårt soprum på bakgården, som bara var att tvätta och återanvända och ha i Nadines leksakssamling :). Recycling FTW! Den fick agera bakgrund i dagens foto i ett svep i dagens photoshoot (Instagrammat en teaser här)! För vad kan passa bättre än en dinosaur för att illustrera en drake?

2013-06-05 13.00.58

2013-06-05 13.10.12

2013-06-05 13.11.27

Det var det det! Eller som det heter på drottningens engelska – The Queen’s English (orginalet från brittiska öarna från det förenade kungadömet, och inte kopiorna som finns spridda lite överallt i The Commonwealth :) – “That Was That That!”. (Eh? Not…) – Fortsättning följer på (holo)fredag! Nästa vecka – tre flugor i en smäll? Ja, så får det nog bli. Ett blågrönt hololack ;). Eller inte. Vad vet jag? Panta rei!

 

6 Comments

    1. Well, detta var ett “statement” – kalla det en tung motivering varför just jag lackar min vänstra hands ringfinger :). Det blir ju rappare och kortare inlägg fortsättningsvis på de temadagar jag är med på :). Där denna naturligtvis är den mest prioriterade. What, SAAAY? “Menar du det?” Vaffödådåååå? :)

  1. Ett väldigt bra val av lack, jag älskar Dragon! Du borde testa St. George också, minst lika snyggt tycker jag! Det går dessutom i mörk tealgrön, kanske det duger som “blågrönt holo”? ;D

    1. Det var ett Tasty Tip, Andrea! Gosh, är så KUUUL detta :). Värmer nu upp inför en repris. Holofredag, eller iaf mittemellan holo/glitter som detta eko från Drakens År är … :)

Leave a Reply