Getting ready to Storify – eller att nå 49 inlägg på sju veckor

En del av den stora ekvationen att få ihop med “systematiskt bloggande med upprättande av mening, relevans, glädje, kvalitet och lyft” är att just hitta rytm och energi för det. Och detta har varit mitt dilemma genom alla år av makrobloggande. Jag är så nära att lösa upp knuten för detta!

Och just den knuten – eller skall vi säga nyckeln? – har jag hittat i följande enkla matris.

Vad jag egentligen behöver är en ny kalender. En som har en månad på sju veckor, eller 49 dagar.

Nej! Det var humor. Eller försök till sådan ;).

Men – till punkten.

Jag har hittat tematiskt vad veckodagarna skall ha för nyckelord. Ja! Nyckel+Ord. Det låser upp mitt bloggande till det där lagom strukturerade – eller snarast med stödjande strukturerande – som gör att det totala kaoset inte äger rum. Men samtidigt inte ÖVERstrukturerade – som tar död på det nödvändiga kaoset som ett starkt element ;). Kaos och Ordning. Det är bäst att hitta fältet emellan. “Kaordiskt”. Ett av mina viktigaste begrepp som jag återkommit till snart sagt varenda workshop/föreläsning/dialog/fika jag haft på senaste året. Ett begrepp som seglar upp som just så. Centralt.

För de som vill gräva i det begreppet rekommenderas The Chaordic Alliance.

Nu till en utmaning i utmaningen. #Blogg100-utmaningen, alltså. Jag kommer upprätta en redaktionell kalender, dock ej publik till fullo, och lägga mig FÖRE två timmar kvar på dygnet för att leverera inlägg, från första ordet skrivet, till sista taggen taggad. Fram-för-hållning! Yes.

Och det kommer att bli spännande!

När inlägg ett av 49 i denna ruta äger rum, kan ju senast bli ett visst datum för att gå i mål senast dag 100. Det går att räkna ut med ren matematik.

Nästa, måndag, kanske ;) ?

I mellantid länkar jag till min älskade, som bl a har sin måndagsritual – denna vecka på Instagram“. Jag kommer använda en annan app i något liknande just på måndagskvällar. Den kloke förstår nog vilken. Den som knäcker den koden i kommentarsfältet bjuder jag på en Latte på CofficeNKPG!

Så.

Betrakta detta som en teaser!

Och snegla på min skiss så länge ;).
image

Leave a Reply