En månad med Blogg 100 – Level Up? | #blogg100 #FridayFlow

Efter en månad med #blogg100, konstaterar jag att livet gett mig enbart ett fönster för bloggandet – att jag tagit mig en gnutta energi och fokus vid läggdags, och ägnat mig åt rätt enkelt dagboksbloggande, med fokus på framförallt mina barn och min familj – och då först och främst Mika, som nu blivit hela tio månader! Underbart.

Mediabiblioteket_2016-04-01
Mediabiblioteket på min blogg – dominerat av Mika.

Att göra återbesök till sin bok – att hitta “ett liv i flow”

Men jag blickar tillbaka. Innan min kollaps för snart prick ett år sen, blev jag i praktiken klar med ett första utkast till en bok med samlade livsvisdomar, och ett försök att koka ner dessa för att kunna leva “ett liv i flow”. Och då framförallt ge dig verktyg att just hitta ditt flow. Jag är för stunden låst i byråkrati och väggar givna av strukturskäl som gör att jag inte formellt kan gå vidare med publicering och försäljning av någon bok, men jag skall i alla fall ge ett försök att kliva tillbaka till dessa texter, och se vad tiden gjort med min relation till dem. Det främsta sättet att ge dem en chans är att ställa dessa i relation till min nya vardagssituation med en liten i hushållet, och vad det gör med mina möjligheter att leva med och praktisera de insikter jag själv introducerat med mina texter. Kort och gott: “Practice Your Preaching”.

Boken är ju strukturerad med fyra tidshorisonter fördelat på lika många kapitel:

  1. Dag
  2. Vecka
  3. Månad
  4. År

Och de aspekter som där presenteras länkar jag till nuet genom att låta mitt dagliga bloggande relatera just till det avsnitten tar upp, respektive. Första två kapitlen leder till intensivare flöde, med de fyra delarna av dagen, och sju veckodagar, som jag fördelar på två veckor. Efter det tänkte jag ge mig i kast med ett skrivprojekt, där jag varvar med veckomässiga reflektioner kring de överiga texterna i tredje och fjärde kapitlet – månad och år. På detta sätt ger jag boken två månaders regelbunden uppmärksamhet.

EttLivIFlow@Medium.com-2016-04-01
“Ett liv i flow” – en Publication på Medium.com.

 

Ett skrivprojekt i formering – några texter och inlägg med tema Musik För Hälsa?

Vid sidan av de mer systematiska återbesöken hos bokens avsnitt fördelat över tiden fram till målgång i #blogg100, har ett tema utkristalliserats med högre bländfaktor över min livsresa – musikens betydelse för hälsan. Med en personlig ingång tänkte jag varva med vad forskning och praktiska erfarenheter från annat håll har att säga om musikens påverkan på hälsa och välmående, och vad vi egentligen talar om när det gäller “health and well-being”. Jag har förberett genom att tanka ner de intressantaste resultaten av de tre första Googlesöksidorna på sökningen ‘music for health’, där jag tankat ner dem till både min Evernote för sökbarhet och bearbetning till grund för texterna, samt till Pocket för att enkelt kunna läsa dem vid behov på min platta. Jag hoppas kunna rigga för att få detta som formell arbetsprövning, så därför ger jag det lite förberedelsetid på ett par veckor innan jag sätter igång! Oavsett vilket är det detta tema jag söker i för att mer finjuserat och begränsat hitta något görbart i praktiken som går att koppla med mitt uppehälle. Kort och gott – det känns som att jag är på väg att “hitta mitt element”!

Pocket-MusikFörHälsa
Senaste nedtankningarna av texter för senare läsning i Pocket.

 

Evernote-MusikFörHälsa
Fynd för vidare bearbetning till texter om “Musik för hälsa” i Evernote.

Så där befinner jag mig.

Just.

Nu.

Men nu skall Mika tas om hand och middag göras!

Trevlig helg!

PS. Jag har gett sidan “About The Blog” en ordentlig uppdatering. Spana in!

Leave a Reply