Med kärleken som hjälte, del två – Crazy Banana X och #SotoTheCat!

En stor nyhet, i dessa juletider. Ja, du ser rätt.

Karin-Anders-CBX

Vi ska bli föräldrar, Karin och jag!

Karin är just nu i sextonde veckan, eller 15+3 som barnmorskan skulle säga med sitt “niomånadershjul” med datum – som också har att förtälja att beräknad nedkomst blir andra veckan i juni.

Karin har klarat sig utan värre komplikationer, och bär sin avkomma med styrka. Halsont och nackspärr lika fördelat de första 12 veckorna i stafettlopp, men inget illamående. Snarare tvärt om – en hunger som aldrig tar slut :). Hon har fått en rundning där fram, som jag med spänning och kärlek bara ser att växa! Jag lägger bara min kraft på att finnas där för de två, och i övrigt förvänta mig det bästa av vår gemensamma framtid! Och en och annan massage och allmänt ompysslande :). Då hon redan nu har problem med att lyfta på jobbet och gå i hisslösa trappor, hjälper jag till på torsdagmorgnar, vilket också är skönt att komma ut lite i uppfriskande kylan! Motion är viktigt, så vi försöker gå ut varje dag – hon har gåstavar i en förtida julklapp från mamma Hedwig att använda! Och då går det undan! Jag har i alla fall bara en sak just nu – en leende kärlek och fullt av hopp och förväntan!

Hen har fått ett arbetsnamn – “Crazy Banana”. Kort och gott CB. Men då registreringsskylten på hennes Ekolådebudbil är CBX, så blev det CBX till slut. Crazy Banana X. Och X som i okänt :). Vem vet vad detta liv har att ge oss för berättelser? Ja – livet är här med oss! Kärlek till er, CBX och Karin! Och oerhört spännande och glädjande att bli pappa för andra gången! Nadine är lika förväntansfull att bli storasyster, och har redan fixat ett mjukisdjur till sitt kommande lillasyskon :). Här är hen i en close-up :) !

Ultraljud-CBX

Men inte nog med det – vi skall även bli kattföräldrar en fjärde gång! Wendy in memoriam, och Uchi/Deshi-storebröder ska få en liten plastlillesyrra! Låt mig få presentera – S*Pinkalicious Pralin!

SotoTheCat1

Hon är drygt en månad (född 15 november), och är just nu så klart hos sin uppfödare, vår vän Suzanne Fors. Vi fortsätter namngivningstraditionen, och väljer det budoinspirerade namnet Soto. Uchi och Deshi har ju tagit namn från vad i Budokretsar brukar kallas Uchi Deshi, som i korthet innebär att träna hemma hos mästaren, och bo i dojon. Uchi betyder “inomhus” och Deshi betyder “student”. Den andra typen av längre träningsläger heter Soto Deshi, som inte är samma tunga koppling – där bor man utanför mästarens hus eller dojo. Soto betyder följdriktligen “utomhus” eller “utanför”. Det är tänkt att hon skall bli vår egen framtida uppfödnings mamma.

Hon är extremt framåt, viljestark, charmig och busig, så vi ser så klart fram emot att träffa henne första gången IRL, som blir i januari, och Soto flyttar in till oss i februari! #SotoTheCat-spam finns i överflöd på Suzannes blogg, och en lång radda klipp finns på denna YouTube-playlist (i skrivande stund 43…)! Har vi sagt att Suzanne är en otrolig uppfödare, med mycket kärleksfullt förhållningssätt till sina bebisar?

SotoTheCat2

Så, ni kan kort förstå en sak – att 2015 blir ett dramatiskt år med två nya familjemedlemmar att dela kärlek med!

Ja, kärleken är hjälten – och sagan fortsatter! Läs Karins inlägg här!

 

2 Comments

Leave a Reply