Green Lagoon – Now Limited Edition by Snowcrystal | #UnitedInGreen #BrytDetSistaTabut

image

Dag tre på #UnitedInGreen – #BrytDetSistaTabut! När den svenska nagellackscommunityn uppmärksammar folksjukdomen depression under vecka!

Idag har jag ett tredje lack från Karins bloppislåda, som heter Green Lagoon, från märket Snowcrystal och deras kollektion Now Limited Edition. Hon recenserar det här – som också ger förklaringen varför det gled in i kategori bättre begagnat till salu :).

Nutjuvar och sinnestillstånd

Now.

Nuet.

Är det något som vi har svårt att vara i så är det just det. Vi gräver i det förflutna och brottas med skam och skuld. Vi målar upp orosmoln på vår framtidshorisont och smärtsamma ågrenhundar biter i våra ben. Dessa ‘nu-tjuvar’, som jag kallar dem.

Som mina läsare kanske vet, skriver jag på en bok om att leva i flow. Ett av kärnbuskapen är att återuppväcka den urgamla mänskliga konsten att just fånga och vara i nuet. På modernistiska kallas det “mindfulness”. Och medvetet jobba på att programmera om förhållningssätt till dåtid och framtid. Det går ju ändå inte att göra något åt det som har varit, och framtiden har ju inte hänt än? För att aktivt förbättra sin framtid går det att påverka energierna i nuet, och att välja sin egen riktning – med intentionens kraft.

Och, ja, här har vi också en förklaring varför jag gjorde halt mitt i bokskrivandet, efter en intensiv och systematisk period med stor disciplin innan sommaren. Det var vissa saker som stod i vägen för det tilltänkta nästa avsnittet, som är det näst sista innan första “miniboken” är klar, som just hade med ovan att göra. Ett avsnitt som just ska handla om dessa nu-tjuvar. Jag var helt enkelt tvungen att bena ut vissa inre processer innan jag stod beredd att skriva det. Med sista detaljerna på plats, är jag nu redo att skriva det!

Söndag = skrivdag :).

Tidigare avsnitt kommer ni åt via widgeten till höger! Jag använder publiceringstjänsten Medium.com, och har lagt in avsnitten samlade i en s k collection där. Håll tillgodo! Efter veckans insatser på annat håll i frilansarvardagen gör jag författarcomeback! Yay!

image


 

2 Comments

  1. Läcker färg! Och jesses så rätt du har om att leva i nuet. Något jag envist försökt att praktisera i många många år och envist försöker sprida till min omgivning. Känn nuet. Någon annan tid finns ju inte!

Leave a Reply