Discjockeyn

image

I de inledande inläggen i mitt deltagande i #blogg100-utmaningen har jag ägnat mig åt att låta mina fyra centrala identitetstaggar bilda tema. Några spontana stycken hittills ägnat åt familjeliv och aikido. Ikväll, denna lördag, blir kvällsbloggandet med DJandet i fokus. Jag har DJat i över 30 år. Musiken är ett livselixir. Nu på senare tid har dock överföringen av kunskaper och erfarenheter till generationer efter mig stått i fokus inom ramen för mitt engagemang i NEMCOM – Norrköping Electronic Music Community. Inom ramen för vår ideella förenings verksamhet har vi startat något vi kallar NEMCOM Arena. En plats för lärande inom DJ, VJ och musikproduktion. Här är jag drivande konceptutvecklare, handledare och inspirationsföreläsare inom DJ-delen. Det egna DJandet är sporadiskt och knutet till två artistalias. Dels DJ Anders, dels det jag lanserade förra året – aBreathing. Dominerande blev det faktiskt dagtid förra året – caféer (Café Hörnet och Solsidan) och Skulpturparken (Konstmuséet) under sommarmånaderna. En nattspelning blev det också – ett femtioårskalas där det haglade flashbacks i december. Jag är skyldig omvärlden ett antal uploads från dessa livesets, så det kommer postas inom ramen för #blogg100. Då går jag även in på mina artistidentiteters inriktning och berättar om vilka sammanhang musiken dök upp med lite evenemangsminnen och rapporter. Jag har också spelat in några fler av vad jag döpt till Pomodoromixar – musik som stödjer fokuseringen i samband med produktivitetstekniken “The Pomodoro Technique”. Även dessa kommer ägnas inlägg. Häromdagen blev Karin och jag med nya mobiler. Samsung Galaxy Note II 4G. Det får väl illustrera så gott som något vilken central plats musiken har i mitt liv. En av sju skärmbilder domineras av tre widgets. Spotify, Soundcloud och Winamp :). Vad mer säga? Well, “music is life, life is love, love is music”. Så får det va! Eller hur, universum? Imorgon tar jag upp mitt entreprenöriella engagemang för hållbarhet – “sustainopreneuship”.

Leave a Reply