Dirty Martini by NCLA | #UnitedInGreen #BrytDetSistaTabut

image

#UnitedInGreen, dag två.

Ansatsen är lagd.

Bryt. Det. Sista. Tabut! Mental ohälsa ut ur garderoben!

Vad har vi idag? Ett självutnämnt s k “lyxlack”.

Låt oss slå fast en sak. Prisnivå och lack-kvalitet hänger inte ihop. Så, ju dyrare, desto bättre, är som för det mesta, inte sant. Lägg på några slantar, och det blir bättre, ja.

Men, i ett avseende – detta är för mig ett “lyxlack”, på en front. Det är 5FREE. Fem faktorer som den är befriad ifrån. Låt oss titta närmare på “the finer line”.

 

wpid-20141007_222949.jpg

Utan formaldehyd. Utan DBP. Utan toluen. Utan kamfer. Och inga djur som blev lidande på grund av mänskligt behov att ge sig själv glada färger.

Jag fokuserade min redaktionella energi till att skriva om just detta – miljömässiga, hälsomässiga och etiska aspekter av nagellack i vårt nunmera insomnade Nailmailblad – se exempelvis No. 4 – 2013!

image

Och, för att ta detta vidare till vårt gemensamma bloggtema denna vecka. Depression. Hur vet vi hur det kemiska i vår vardag påverkar vår mentala och sociala hälsa generellt? Den som sett filmen Underkastelsen av Stefan Jarl har ju all anledning att bli mörkrädd för den kemiska soppa som vi utsätter oss själva för. [Del 1 / Del 2 – YouTube]

En sak känner jag på mig – vår kemiska miljö kan påverka vårt neurofysiologiska tillstånd i denna riktning, och säkerligen bidra till hur vi mår mentalt och psykiskt! För en stor del av s k klinisk depression har med ‘transmittorsubstanser’ att göra. Hur vet vi hur vår kemiska vardag påverkar dessa? Inget vi kan gå till botten med här och nu, men jag väcker bara frågan. Vilket som, läs i alla fall vad du vinner på förlusten av dessa toxiner och giftigheter i min artikel om 3FREE länkat ovan. Och, ja NCLA ger oss hela 5FREE :).

image

NCLA-lacket är även idag (såsom resten av veckan) hämtat ur Karins “Bloppislåda”. Köp, köp, köp!

Det heter Dirty Martini, och är lite sådär hemligt ljust skogsgrönt. Ja – Martini, ha ha. Inte för att jag är en massiv fanboy av James Bond, men nog blir jag ibland både skakad och störd! Eller hur han nu vill ha sin Dry Martini … ja ja.

Med det sagt. Färger piggar upp. Hälsar en färgälskande bloggare i ett djupt regnigt Norrköping. Gonatt!

image

image


Leave a Reply