Umbrella | #UnitedInGreen #BrytDetSistaTabut

image

unitedingreen-logoKarin, min älskade, gör i år favorit i repris på sin bloggtemavecka – United In Green. Idén är enkel – uppmärksamma folksjukdomen depression under en vecka (i år denna vecka, vecka 41), genom att lacka naglar i grönt!

Innan valet smög jag igång en liten smal kampanj, som jag har som syfte att skala upp över tid – så fort våra folkvalda har fått ta igenom en budgetproposition till beslut. Då hoppas jag att våra folkvalda kan lyfta blicken – och låta ett komplex av stora sammanflätade samhällsproblem bli “uppsnackat” under denna mandatperiod. Nämligen psykisk ohälsa/psykiska funktionshinder. Det finns tusen och åter tusen orsaker till ett av dessa. Depressionen. Och det finns säkert lika många sätt att uppleva den.

Denna vecka kommer jag försöka dra mitt stå till stacken för att ryta ut det Maria Borelius gjorde i en kraftfull debattbok tidigare i år.

Bryt det sista tabut!

– Mental ohälsa ut ur garderoben!

Med det drar jag igång min bloggenergi igen, efter månader av tystnad – där jag inte ens drog #blogg100 i mål i år. Och ja, jag var med i #UnitedInGreen förra året med. Tack Karin för att du fick mig att göra comeback här på min blogg :) !

Välkommen tillbaka!

Först ut är ett lack som jag hittade i Karins bloppislåda. Så det är alltså till salu!

Umbrella heter det, och är lätt turkosgrönt.

Se fram emot en vecka som sammanfattas i “sju nyanser av grönt”!


image

image

One Comment

Leave a Reply