Citronkryddor? | #blogg24 #nyord

Att vara småbarnsförälder är intensivt nog i sig. Att dessutom Mika som barn med medfött hjärtfel (sök på #MikaTheHero här på min blogg och webben i stort för berättelserna) har haft oerhört frekventa besök på sjukhus sätter vardagsvillkoren under oerhört stor press. Imorgon ska Mika läggas in för att sätta in en ny medicin mot hjärtsvikt under övervakning på avdelning under ett dygn fredag-lördag.

Nåväl. Lagas det middag så är det både för bordet och matlådorna. Det brukar ju heta att man skall krydda tillvaron med det lilla extra i vardagen. Idag när jag lagade en veggiefärsgryta med quorn, kidneybönor och röda linser, sneglade jag på citronpeppar när jag vandrade igenom kryddhyllan. Men nej, det blev hybrid och crossover – indisk-mexikansk kryddning!

Men som ni vet vandrar tankarna när man står där med sleven och rör. Jag tänkte på att citron faktiskt är underskattad som just det – krydda! Och fler kunde kombineras med citron än peppar! Varför inte citron-chili och citron-vitlök?

Vilket som – det triggande samlingsnamnet som skulle trigga igång fantasi och skaparanda är att börja prata om – Citronkryddor!

Vilken combo skulle du tänka fram?

image

image

image

image

image

image

3 Comments

Leave a Reply