Andgodis! | #blogg24 #nyord

image

Vi brukar mata änder (och en och annan mås och duva) i underbara Strömparken här i Norrköping (som vi har på andra sidan Spången nedanför backen). Vi brukade samla brödkanter i en påse i frysen och mata när de fyllt en hel påse. Men – det är inte bra för våra älskade gräsänder att äta det (googla på det), så vi har med färdigskuren julskinka, som vi köpte på superkort datum till halva priset, gjort dem överlyckliga en gång – Karin fångade det på sin Insta. Och gång två kommer snart!

Förberett och klart! Ligger i kylskåpet och väntar!

Vi kallar det – Andgodis :).

(Och nej, jag har inte googlat om någon annan kallar det så.)

Med detta så avslutar jag mitt första inlägg i en serie på 29 på mitt valda tema #nyord :). De 24 första ingår i bloggutmaningen #blogg24!

Kvällen är sen, vår halvåriga son är i sängen, och vi har spenderat en lång lång dag på sjukhus med undersökningar, så läggdags är det. Med andra ord – berättar mer om min förkärlek för nyord längs med resans gång. Och ger er ett nyord per dag nästan hela december!

Godnatt, läsare!

4 Comments

  1. Jag gillar nyord så det ska bli kul att följa din blogg och se vad som dyker upp. Kul också med inlägg från Norrköping. Jag bodde där för en massa år sedan men har numer inte så mycket kontakt med staden.

Leave a Reply