All Nail Polishes In Parade (and Neon Green by [UNMENTIONABLE COMPANY]) | #UnitedInGreen #BrytDetSistaTabut #NailArtSunday

Vi har nått sista dagen i denna veckas #UnitedInGreen. Nästa år får vi även ackompanjera med ett grönt band! Allt i det stora långa loppet – att till slut bryta det sista tabut. Mental ohälsa. Ut ur garderoben!

Depression. Kan ha sju miljarder orsaker – lika många som människor på jorden. Just nu. Snart är vi nio miljarder. Och där har vi vinsten. Att vi blir fler – att varje varelse som föds har något med sig. Kraften och potentialen till kärlek!

Nu skall jag prata om något som kan slita oss i stycken. Inre konflikter. Ambivalens. Blandade känslor. Surt sa räven om rönnbären. Om jag inte var här så skulle jag kunna vara där. När jag där, då är jag inte längre här. Förändring. Det gör ont. Och det gör gott. Yin. Yang. Inte det ena, utan det andra.

Det finns något som heter “kognitiv dissonans”, som är den gemensamma nämnaren på när dessa motstridigheter dyker upp – två saker samtidigt, som inte går ihop. Älska och dess motsats. Mörker och dess ljus. Ljus i mörkret. Natt och dag. Regn och sol.

Men – det ena kan inte vara utan det andra? Det andra definieras av det ena?

Ja. Nu är jag filosofisk och halvpoetisk. Jag letar efter något. Jag söker. Och kanske finner. Men jag kan göra det med tunga steg eller lätta fjäderhopp. Har jag ett val? Jag hoppas det. Vad har jag med mig från födseln? Vad bär jag med mig till graven?

Jag kan göra förändring. Idag. Ikväll. Nu.

Klaustrofobiska skräckkabinett och vandringsleder av harmoni

Färger – jag älskar dem. En av mina favoritfärggrupper är med en skinande nyans – NEON. Jag älskar workshops som exploderar i Post-It-lappens hela färgexplosioner. Jag älskar att göra små krumelurkonstiga teckningar och målningar med överstrykningspennor. Doodling. Nu har jag till och med hitta rena tuschpennor med neonfärger! Lycka! :)

Så, självklart blev jag lycklig när jag hittade ett lack som Karin och jag fann på någon av våra Stockholmsresor. Ett neongrönt! United In Green! Yay!

Men. Det kommer från ett företag från “h-v-t-t”. Det blev utsett till Årets Sexist av Genusfotografen. Vad detta företag i sin historik har gjort sig skyldig till, det får ni läsa där.

Där har vi det. Den kognitiva dissonansen. De motstridiga känslorna. Jag älskar färgen. Neongrönt nagellack! Underbart! Får så vara. Jag kombinerar känslorna. Så här är budskapet!

20141012_213238 20141012_213306 20141012_21361920141012_211949

Nailart Sunday – av alla veckans färger – i ett!

Nej. Över till dagens egentliga tema. Kärlek! Nailart!

Jag gjorde en liten minifigur på det rätta fingret, av alla veckans färger. Ringfingret :). Det blev en med en liten tår. Depressionen. Men en tår kan också vara av ren och skär glädje och lycka! Av kärlek! Som när en liten föds. När man återser sin älskade efter dagar och kanske veckor av längtan. När hela hjärtat bara exploderar och man känner att man vibrerar i ett med universum. På riktigt.

Ja, när jag förlovade mig med min älskade Karin skrev jag – Med kärleken som hjälte. Så var det. Så är det. Så kommer det alltid förbli.

Kärleken är allt du behöver. RE:LOVE THE WORLD.

20141012_213348  20141012_213439

Hågkomster – och framtider – och nu! 

När Genusfotografen talade i Norrköping om jämställdhet och kvinnobilder i filmvärlden hade han som vanligt nagellack på. Jag frågade honom när han hastade ut vad det var för märke. Apolosophy, ett orangerött var det.

Det får sluta cirkeln. Eller hjärtat!

När jag pappersprovlackade innan och under veckan de lack jag valde så radade sig färgerna upp. Ikväll ringar jag runt alla med ett mintgrönt hjärta från samma företag och samma serie – Apolosophy och Apoteket Hjärtat :). Nagellacket från den dag jag brukar ha i kärlekens tecken – gårdagens #SaturdayLove-lack :). Creamy Mint.

Så är det.

Fred, kärlek, förståelse och harmoni.

Det är vad som är mina djupaste drivkrafter och skapare av mening i livet. Det som får mig att gå vidare. Den kompromisslösa kärleken till livet. Det vackra. Det underbara. Det som får mig att bryta igenom varje vall av nattsvart som än kommer framför mig. Det som försätter berg.

Lev i ljus. Lev i kärlek. Jag öser nu fullt av denna livsenergi jag fått och ständigt bygger på, öser den över i en global tanke till alla som slåss med demonerna, till synes och för stunden hopplöst. Jag skickar en kärlekspuff av det kraftfullaste slaget, av det kraftfullaste hopp jag kan ge.

Nu!

20141012_213854 20141012_213917 unitedingreen-logo


Leave a Reply