Creamy Mint by Apolosophy / Green Apple Scented by H&M | #UnitedInGreen #BrytDetSistaTabut

Dag sex i #UnitedInGreen som paras ihop med #BrytDetSistaTabut – en kampanj som i det förra avslutas imorgon, och gällande det senare kommer köras tills vi nått den punkt att vi börjar prata om psykisk hälsa på samma sätt vi konverserar fysisk hälsa. Jag är helt övertygad om att filosofen René Descartes gjorde den moderna filosofin, och därmed också indirekt utvecklingen av hälsovetenskaperna en grym otjänst när denna skiljelinje hårddrogs med den kraft som till slut blev resultatet. Och därmed också den praktiskt utövade läkekonsten! Tänk på hur det är ställt med “112-delen” av livet. Det akuta läget. Du har brytit benet – och då är det “vanliga” akuten. Du skall snart föda. Akut transport till BB. De brukar vara bredvid varandra. Men. Du har brytit ihop mentalt, med stora fysiska konvulsioner och smärtsensationer till följd. Då – i värsta, absolut värsta, fall – PIVA nästa! Men den ingången är separat, otydlig och svårhittad. Den psykiatriska intensivvårdsavdelningen. Trots kanske riktigt akut överhängande risk av självmord? I ett tillstånd där individen knappt kan bära sig till nästa sekund – hur skall då denna lätt hitta psykakuten, när en anonym dörr på baksidan av sjukhuset, separat, knappt går att hitta? För mig, vettlöst. Ett stort rött kors och AKUTMOTTAGNING däremot om nämnda ben gått i en eller ett par bitar.

För mig borde det vara logiskt, enkelt och överblickbart att det är EN ingång, EN plats, ETT inflöde för EN instution som skall ta hand om ALL form av ohälsa. 

Nå.

Jag kommer återvända till denna alternativberättelse om hur vi kan organisera vår hälsa mer och tyngre fokuserat när jag växlar upp #BrytDetSistaTabut med mer kraft när budgetprocessen bland våra folkvalda i höst är avklarad, och Den Nådiga Luntan burits från finansen till riksdagen. Låt oss just idag låta nagellacken jag valde från Karins Bloppislåda bilda metafor för det komplexa, och att livet består av så många sinnen, och att hela vår existens består av så många lager och komplexa länkningar.

Ett lack i botten, som gav sinnena fröjd av äppeldoft. Ett lack ovanpå det som gav en association till det mintgröna, utan doft. Och ovanpå det – ett genomskinligt men ack så verkningsfullt topplack! Tillsammans, en odelbar helhet. Som oss!

wpid-20141011_113652.jpg

Apoteket Hjärtats serie Apolosophy med Creamy Mint, H&M:s serie av Scented Nail Polish Green Apple, och NUBAR:s Diamont Top Coat. En stolt rock-and-roll-trio uppställd idag!

Och nog luktade det Green Apple allt! Detta lack var väldigt skirt och för en nagellacks-n00b som jag har jag ännu inte fått till en god twist när det typ skall vara fem lager för att detta småglittrliga luktlack också skulle synas på ett bra sätt! Så jag lade till ett lack ovanpå detta.

wpid-20141011_121415.jpg

Det blev som sagt Creamy Mint från Apolosophy! Och det ser precis så gott ut som det låter! Lukt, smak, syn. Och till slut känsel. Det är bara hörsel som fattas – kanske nästa nagellacksidé om tio år när tekniken rusat på? Något som låter? Hur skulle det vara? Men – i alla fall – kände att även sjätte sinnet fick sitt när denna trio var på plats! Med ett avslutande topplack.

wpid-20141011_121426.jpg

Nailmail-vännen NUBAR (i alla fall dess svenska representant Nailshop ett stenkast från där vi bor), med sitt Diamont Seal & Shine Topcoat. Jag gillade att topplacket gjorde att min knöggliga yta när jag applicerat mintlacket slätades ut, och torkade så snabbt som det ändå gjorde.

Imorgon avslutas nagelbloggarnas uppmärksammande av Depression Awareness Month i den lilla men naggande goda kampanjen #UnitedInGreen med tema Kärlek, och då tillsammans med NailArt Sunday! Då kommer mitt allt som oftast närvarande konstnärliga jag ut i full frihet! Jag har några idéer ;) …

Så – haka på imorgon, vetja!


Leave a Reply