Vatten, liv och överlevnad | #blogg100

Söndagsmeditation 003 – 22 mars 20151.1-morgon-vatten-@theilr

Internationella vattendagen.

Det finns ett överslag att göra. Vad vi klarar oss utan. Och hur stor tid.

Tre minuter utan syre. Tre dagar utan vatten. Tre veckor utan mat.

Jag håller på med en bok. Den övergripande frågan som driver det framåt är – “Hur överleva, leva och berika sig i flödessamhället?”. I det första kapitlet, i det första avsnittet – Morgon – sjunger jag vattnets lov. Att det är det första som händer varje morgon, bortom att sätta fötterna i golvet vid sängen, kliva upp och gå sina steg. Dricka vatten. Nån liter! Eller så. Dricka tills det tar stopp. Skälen för det bjuder jag på där.

Men det är just det jag vill ta fasta på. Att överleva. Vi klarar oss inte utan vatten.

Och sömn.

Som kallar på mig nu.

Hur många dagar klarar man sig utan sömn?

Jag vet inte, och jag är för trött att ta reda på det.


Detta är ett inlägg i bloggutmaningen #blogg100. Varje dag, under hundra dagar, bloggas det friskt i Sverige under denna flagg och tagg. Ett inlägg per dag. Utmaningen äger rum för fjärde året i rad.

Dagens Soundtrack:

Elfrida Andrée – Complete Works For Organ

Leave a Reply