Önskelista av aikidoläger 2013

image
Karlstadlägret våren 2010

I år känner jag att det verkligen lyfter med aikidon – och vad kunde vara bättre än att spetsa den upplevelsen med några träningsläger? Vår klubb brukar åka på Ulf Evenås traditionella vårläger i Karlstad, så det känns gjutet. Sista helgen i april. Vidare under året kommer ett långväga besök från den som nu är ansvarig för den stil jag tränar – Iwama Ryu – och det är Sensei Inagaki. Han kommer till Göteborg en helg i början av juni. Det skulle såklart vara en häftigt unik upplevelse – en som tränat nästan 60 år, varav 11 år för grundaren av Aikido, O’Sensei himself – Morihei Ueshiba.

En annan önskvärd upplevelse skulle vara Ulf Evenås sommarläger – en vecka att bara ägna sig åt en sak! Aikido, aikido, aikido :). Till hösten är det ju självklart att jag tränar för Ulf Evenås på hemmaplan när han kommer för vårt traditionella höstläger.

Så om jag får prioritera, är det först och främst vårlägret i Karlstad och höstlägret i Norrköping. Bortom detta lockar självklart Inagaki. Och i den bästa av världar – att även lägga på en “Aikidosemester” en vecka i juli med Ulf Evenås i Göteborg. Vi får väl se :).

Leave a Reply