Hälsan först – eller med en katt som meditationssällskap

2013-02-20 09.59.40

Kom ni ihåg en populär och trendig produkt från 2009? Spikmattan!

I alla fall – Karins mamma Hedwig hade en sådan, som hon hade använt ett fåtal gånger. Den kom ju starkt när den var poppis, och försvann lika snabbt som den kom. Jag och Hedwig diskuterade det där i samband med överlämningen / donationen (tack, tack, Hedwig!) – men det var väl att den lovade för mycket. Typ, “bota cancer och gå ner 20 kilo på en vecka”-syndromet. Inte riktigt så i sak, men ni fattar. Överreklamerad.

Men – satt i sitt rätta sammanhang och med rätt förväntningar så levererar den. Jag har döpt den till “piggmattan”, för att den faktiskt gör mig piggare efter 25 minuters “behandling”. Och det är just helheten. Jag lägger på något meditativt musikaliskt i lurarna, och jag kör mina favvomeditationstekniker. Stressen går ner och endorfinerna som smärtpunkterna / akupressuren löser ut gör att jag blir på bättre humör – och ja, piggarna gör mig piggare. Så är det.

Att den inte är helt död visar förresten faktiskt Magnus Uggla från Så Mycket Bättre – det skymtade faktiskt att han hade med den i packningen med sig till Gotland förra sommaren.

Och, ja, jag försöker ta en stund på morgonen, så ofta jag kan och speciellt när jag verkligen behöver det. Men det blir nog inte mer än ett par tre gånger i veckan, tyvärr. Får bli oftare!

Efter denna stunden så brukar jag vända på mattan och köra ett yoga/stretchingpass som jag typ har sytt ihop själv. Något som jag känner passar mig. Optimalt, när jag verkligen behöver en power boost, så brukar jag lägga på några svärds/stav-övningar (s k “suburi”) från aikidon (“bokken” och “jo” är namnen på aikidovapnen). Plus några övningar för styrkan med ett sånt där gummiband – speciellt underarmarna som ibland tar mycket stryk med aikidon. Och i den bästa av världar – kanske en stunds dans! Ja, att dansa själv i vardagsrummet är den perfekta toppen på detta i full fläng med ett “all in” för hälsan! Att fixa sitt eget “breakfast beat” :).

Men inget blir ju bättre än just att ha två hälsobefrämjande kärleksknippen (tillsammans med min älskade sambo såklart) – katterna Uchi och Deshi! Så när jag lade mig i förmiddags på “piggmattan” så fick jag snart sällskap av Deshi :). Som synes.

Det är av sådana här skäl jag är frilans / fristående entreprenör. Att kunna välja när dessa åter-till-hälsan-boosts behövs. Då tar jag dem! Vad skall vi kalla det? Att leva i hälsoordning?

För så är det. Hälsan först!

Leave a Reply