Metastrategier och bloggarintentioner – samt en väskrecension som uppvärmning

Bloggutmaningen #blogg100 rullar på – och i lördags så satt jag alltså och slipade mina tankar om “vad som komma skall”. Jag kom fram till en sak – jag har åtta kategorier och en featured/lyftafram-slider att spela med i det utlinjerade jag har nu. Kategorier, ja. Avdelningar. Och det lyste starkt att fem är kärnkategorier och tre är är stödkategorier. Det såg jag inte riktigt på det sättet innan utmaningen. Min översiktssida “About the Blog” kommer därför uppdateras, accordingly. Lägger ut texten om kärnor och stöd där. Sen.

Så även “About the Blogger”. Det är ju meningen att det som sägs där, som ju var förra årets intentioner, nu skall närma sig verkligt utfall.

Det är ju det där med identitet, och hur identitet representeras. Och att vad som än görs, kommunicerar och signalerar.

En av kategorierna här, är ju “rants, raves, reviews and responses”. Låt mig kort, som en uppvärmning, i den av vad jag ser mer frekventa bloggkategorierna framåt, recensera tre entreprenörskapsrelaterade profilväskor. Projekt Plus (Coompanion Östergötland, bland annat), vinner stort över Nyföretagarcentrum och Tidningen Entreprenör. Basattnivet. Huvudargumentet är att den är den perfekta rymmer-en-tiotums-och-med-lite-god-vilja-en-trettontums-datatingest-perfekt-tillsammans-med-ens-favvoblock-och-laddare. Och att den är en perfekt axelväska. En tingest som stödjer ett liv med innehåll: “Travel light, go far.” Och att den verkar vara gediget sydd med starkt canvasmaterial. De andra två är plastig respektive tunntygig. Bleh. Spara på rätt saker, men inte på sådant som signalerar vad varumärket står för. Nåväl. Projekt Plus väska rymmer även en tandborste om så skulle behövas. Vad mer behövs som … kompanjon :) ?

Jo, ens älskade familj. Såklart. Så, nu fick familjemannen det sagt igen. Läggdags! Eller hur, Karin :) ?

Där satt den. Igen. En bloggpost ett par minuter innan dygnsskifte. Min ritual funkar! Yay!

Gonatt!

Leave a Reply