100 inlägg på 100 dagar – utmaningen #blogg100

Förra året initierade Fredrik Wass (på nätet identifierad som @bisonblog) en utmaning, att skriva hundra inlägg på lika många dagar. Jag hakade inte på då. Men, den går i repris i år igen.

Så. Slag i saken. Jag hakar på!

Trots allt – jag har ett antal temata att fylla med text, bild, video, graf och andra mediala former, till vilket jag redan nu löser frågan om vilken ingång jag skall ha i inlägg nummer två imorgon :). Det kan till och med landa i att i fem klatschiga stycken med lika många mellanrubriker göra en outline på vad som komma skall framåt – lika många “sammanhållna publikationer”. Typ, ja, “böcker”. I olika versioner, format och syften. Och, ja, det blir ett praktiskt experiment att skaffa sig erfarenhet i vad som går under namnet Lean Publishing. Allt samlas under rubriken – “Hur överleva, leva och berika sig i flödessamhället?” – som är övergripande fråga för min nya, och även där tillika, Lean … Startup! InFluxum!

Jag har lite olika outlets för skrivande på andra håll i år, etablerade såväl som kommande (1, 2, 3), så när jag väl publicerar mig på andra platser än här, så får väl en inlänkning och en sammanfattande kommentar hamna här i min personliga webhub.

Och, på tal om personlig, jag har ju både det ena och det andra att skriva om i livet i stort och smått, tillika den allmänna livs(stils)kategorin “Stories of Life”. Kvällsbloggandet förs härmed in som ritual. Har ju pratat om det förr, hm … så, nu får det helt enkelt ske. En del psykologer pratar ju om att det pendlar mellan 30 och 70 dagar att få in en ny vana i livet (beroende på vilken, såklart), och att befästa i de hundra kanske då, så det blir ju verkligen ett “psykologiskt experiment” :).

Jag kommer mest skriva på engelska, men svenska kommer förekomma det med.

Så – nu kör vi! Med lite milt grupptryck så blir det väl bättre åka av. Helt enkelt.

Roligt!

One Comment

Leave a Reply