#blogg100 – dag 1-10 | Panta Rei!

Så har de första tio dagarna passerat av Fredrik Wass utmaning av oss alla i ett till slut mer än femhundrahövdat bloggkollektiv. Jag lyssnar på albumet “Survival” av Bob Marley, som är ett så brutalt helgjutet album (troligtvis hans bästa alla kategorier), via Spotify på min nya kompanjon Samsung Galaxy Note II. Bredvid mig en älskad sambo i sitt soffhörn, och två kissar/pojkar som har installerat sig på för dagen rena lakan – som min älskling nu fångar på ett Instagram. En dag i hushållets tjänst. Life is a bliss.

Huset. Oikos, på grekiska. Som sen blev “Eko-“. Som ekologi, ekonomi, ekosofi, och en herrans massa ord som börjar på det.

Jag läste igenom mina första tio inlägg i utmaningen igår, och bestämde mig för att försöka skriva utifrån dessa första insatser i utmaningen. Reflektioner – vad blev det? Detta gick vidare över dagen i tankarna. Ja, att få resultat och systematik i något som varit ett ständigt problembarn för mig i alla års blogglabbande – det regelbundna bloggandet. Att få till en vana. Och i vårt kära magiska kök på Sandgatan i Norrköping rullade anteckningarna fram, tankarnas spröt, linjer och drag över det från början vita anteckningsblockets rena sidor – helt fullklottrade bortom sista vändan i tvättstugan.

Där hade jag det – en intentionsförklaring och en översiktlig planering av vad som komma skall, utifrån var som varit, till dagens datum. Hundra inlägg, ett per dag. Nittio kvar innan detta var skrivet.

Och redan nu kan konstateras, att det blir aldrig som man tänkt.

I läsningen bakåt igår konstaterades att första inläggets intentioner bröts redan dag två. Visst är det typiskt? Men någon sa att “bloggande är idéer som inte är färdiga”. Det är kanske det bästa sättet att just utveckla dem. Idéer.

I alla fall – två “brott” mot “intentionerna”:

“Mest på engelska.”

Nej. Det utvecklade sig till att bli på helsvenska. “Time to Go Local!” ;). Jag tar en framtida bloggpost om just det. Språkval, kultur och bloggande.

“Skriva om mina framtida böcker imorgon.”

Nej. Jag vandrade mig igenom fyra reflektioner kring mina fyra hörnpelare i min “identitet” först. “Family Man, Aikidoka, DJ, Sustainopreneur.”  Sen skrev jag om mina framtida böcker – och möten. Som hänger ihop, mötena och böckerna, alltså.

Så med det sagt, inga intentioner formulerade för kommande tio, hundra, tusen eller tio tusen dagar – och bloggposter? Livet är som det är, i ständig rörelse och förändring.

Panta rei!

 

2 Comments

  1. Själv släppte jag det nionde inlägget i kväll, det här är ju jättekul. Jag har dessutom antagit en egen utmaning under dom här 100 dagarna skall jag försöka beta av listan och kika in hos alla bloggar som är med. Keep on the good work.

    1. Roligt! Ja, detta blev verkligen den spark i baken jag behövde! Det där med “makrobloggandet” har verkligen varit ett sorgebarn för mig. Men inte nu! Skrivarglädje har jag nog alltid haft, men inte så systematiskt som nu! Hoppas du hittar tillbaka hit – min sambo Karin har lagt alla i sin Google Reader – och det är VERKLIGEN mycket :). Hon bläddrar igenom alla, men hinner såklart inte läsa alla. Keep on your good work too! Hälsar på hos dig med. Såklart! Vi hörs!

Leave a Reply